Ben jij vaak onzeker?

Vaak nergens voor nodig maar waarom doen we het dan toch?

Natuurlijk is iedereen wel eens onzeker, maar als je je bijna altijd onzeker voelt dan wordt het leven wel erg moeizaam.

Bij onzekerheid reageert vaak je angst. “Als het me maar lukt”, “als ik het maar kan”, “als hij / zij me maar aardig vindt” etc.

Meestal ontstaat die angst in het denken. We doen het onszelf allemaal aan.

Het goede nieuws is nu…. We kunnen er dus ook zelf iets aan doen!! Zorg dat het niet overheersend wordt.

Maar hoe dan?

  • Positieve woorden activeren (onbewust) je gedrag. Geloof in jezelf en je zult zien het maakt een sterker mens van je! Overtuig jezelf dat je iets wel kunt.
  • Ontspan… Meestal wekken spanningen, ongerustheid en zorgen nog meer schadelijke energie bij je op. Dit is niet alleen vervelend maar ook schadelijk. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en geestelijke ontspanning en je zult zien je stresslevel zal zakken.
  • Ontwikkel een goed gevoel voor humor. Humor helpt relativeren.
  • Leef nu! Waarom blijven hangen in een negatief verleden? Of waarom bezig zijn met een potentieel probleem wat wellicht morgen of volgende week op je pad komt? Je maakt je zorgen over dingen die in de toekomst wellicht nooit gaan geworden. Het verleden is niet meer te veranderen dus is er maar één moment wat belangrijk is en dat is NU!

Mindfulness is the answer! Hoe dan? Daar komt binnenkort een nieuwe blog over.

 

Ben jij onzeker of twijfel je vaak? Schaam je niet, laat weten hoe jij er over denkt en wellicht kunnen we elkaar helpen!

 

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen