Help, een date en nu?

Maakt hij je verwachting waar?

Daten kan wat ongemakkelijk aanvoelen, en het is soms moeilijk om te weten hoe je je voelt na een eerste date.

Bepalen hoe je je gaat gedragen betekent bepalen hoe je je voelt. Denk na of je nog een keer samen wilt uitgaan en maak dit dan duidelijk aan die persoon.

Maar hoe doe je dat? Ga na hoe je ontmoeting was…!

 

1) Vergeet niet dat het slechts één date is. Mensen hebben de neiging om te oordelen na een eerste date. Als je een beslissing neemt over je gevoelens, plaats die dan in perspectief. Het is slechts één date. Of je je er nu matig bij voelde of het erg gezellig hebt gehad, het blijft slechts één ontmoeting en je hoeft nog geen ingrijpende beslissingen te nemen.

 

2) Probeer niet overdreven te analyseren. Het is belangrijk om je gevoelens over de persoon na een date te begrijpen, maar er te veel over nadenken kan meer kwaad dan goed doen. Wees niet geobsedeerd over de betekenis van elke aanraking, knuffel of een ander gebaar. Hoewel kleine dingen soms een karaktereigenschap kunnen aangeven, kunnen ze ook betekenisloos zijn.

 

3) Beslis of je een tweede date wilt. Soms weet je zeker dat je nog een keer met diegene uit wilt, maar het kan ook zeer verwarrend zijn. Er is geen druk om nog een keer uit te gaan als je dat niet wilt, maar het is de moeite waard om iemand de kans te geven als je een leuke tijd hebt gehad. Als je je echter helemaal niet op je gemak voelde of geen plezier hebt gehad, ga dan op zoek naar iemand anders.

 

4) Let op waarschuwingssignalen. Soms zijn rode vlaggen al snel duidelijk. Als je date meerdere keren zich onbeleefd of ongepast gedraagt, dan kan dit een teken zijn dat deze persoon je tijd niet waard is.

 

5) Denk na over aantrekkingskracht. Als je je helemaal niet aangetrokken voelt tot de ander, dan is een tweede date wellicht niet de moeite waard. Houd er echter wel rekening mee dat je in het begin je niet enorm aangetrokken hoeft te voelen tot de persoon, vooral niet als je zenuwachtig bent. Als je vond dat de persoon er leuk uitzag, ook al was je niet direct stapelverliefd, dan is een tweede date wellicht de moeite waard om te zien of je de ander alsnog aantrekkelijk gaat vinden.

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen