Hebben jullie een onmogelijke liefde?

Soms stuit je op veel tegenwind van je omgeving...

Liefdes en relaties zijn er in allerlei vormen en maten.

De ene relatie lijkt soepel en vanzelfsprekend te verlopen terwijl de andere juist onmogelijk lijkt.

De ene onmogelijke relatie is de ander natuurlijk niet.

Maar hoe ga je nou met zo’n situatie om? Hier wat tips…

  • Stel je niet te kwetsbaar op! Je weet dat jullie relatie veel tegenreacties zal oproepen. Het is zwaar als je relatie in het begin al meteen tegen allerlei aanvallen bestand moet zijn. Houd daar rekening mee.
  • Wees eerlijk! Is het een bevlieging of echt serieuze liefde? Zoek samen uit wat het precies is. Dan weet je ook of je samen verder wilt. Natuurlijk ook als dit veel veranderingen met zich meebrengt. Ga niet over één nacht ijs!
  • Geef je omgeving de tijd om te wennen. Vaak zijn mensen juist ontzettend bezorgd om je. Ze willen je behoeden voor een gebroken hart. Voel je niet meteen aangevallen als iemand een kritische opmerking heeft. Leg rustig uit wat jouw vriend of vriendin voor je betekent.
  • Duik niet samen onder! Blijf vooral communiceren ook met de buitenwereld. Natuurlijk mag je je relatie wel afschermen en ervoor zorgen dat je tijd voor elkaar hebt zonder dat je je voortdurend moet verdedigen.

 

Wat de omstandigheden ook mogen zijn, let er op dat je de relatie wel gelijkwaardig houdt. Het is de bedoeling dat jullie elkaar steunen en naar elkaar toegroeit. Niet dat slechts één van jullie alles doet om een relatie te laten werken!

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen