10 tips voor een gelukkige relatie!

Wil jij ook gelukkig worden?

Iedereen wil een gelukkige relatie. Dat is bij iedereen een belangrijke menselijke behoefte.

Helaas komt het niet vanzelf, er bestaat geen standaard gebruiksaanwijzing of recept voor geluk.

Wil je een gelukkige relatie dan is dat hard werken en actief aan de slag!

Wij willen je graag met deze tips een beetje op weg helpen.


 

Tip 1: Laat de liefde stromen. Liefde is beschikbaar in alle vormen en maten. Belangrijk is om te weten dat het in overvloed beschikbaar is. Doe er dan ook wat mee.

Tip 2: Heb eens een goed gesprek met elkaar. Echt het doet wonderen. Een gesprek kan over uiteenlopende onderwerpen gaan. Zorg wel voor een ontspannen en fijne sfeer tijdens het gesprek.

Tip 3: Stap over je ego heen. Zoveel mensen maken een heisa of gedoe over de kleinste dingen. De meest voorkomende is denk ik toch wel het beroemde dopje op de tube tandpasta. Wie kent hem niet? Zonde want iedere machtsstrijd over dit soort dingen belemmert de mogelijkheid om werkelijk tot elkaar te komen.

Tip 4: Geef je relatie is slechte tijden een boost! Niet iedereen is altijd gelukkig met elkaar, dat is heel normaal. Iedereen heeft te maken met stress en ook dit soort dingen hebben een weerslag op je relatie. Maar door bewust tijd voor elkaar vrij te maken of een lekker weekendje weg geef je je relatie een positieve boost.

Tip 5: Verras je partner regelmatig. Waarom zou je je huis wel op orde houden, je auto een onderhoudsbeurt geven en je partner stelselmatig vergeten? Vind je het moeilijk? Pas op voor de clichés! Weet je niet wat te doen? Denk dan aan een lief kaartje of briefje op de keukentafel legen als voor als je partner thuis komt.... Heerlijk doosje chocolade. Plan een avondje uit. Zet een speurtocht uit met foto's uit jullie relatie.

Tip 6: Knuffelen, knuffelen, knuffelen. Bij veel stellen is er sprake van contactarmoede. Overtref jezelf en geef je partner regelmatig een dikke knuffel.

Tip 7: Zoek de ander steeds weer op. Negeer elkaar niet, ook op moeilijke momenten is het verstandig dat je blijft praten met elkaar.

Tip 8: Werk aan het vertrouwen. Vertrouwen krijg je niet zo opeens. Zoiets bouw je stapje voor stapje op. Doe dit dan ook zorgvuldig. Een goede basis krijg je alleen als je echt van elkaar op aan kunt.

Tip 9: Wees aanwezig, luister naar elkaar. Het voorkomt een oppervlakkige relatie. Laat merken dat je luistert, moedig je partner aan maar geef ook zelf je eigen grenzen aan.

Tip 10: Zoek op tijd hulp als je ongelukkig bent. Als je de balans kwijt bent en de verkeerde dingen zuigen je energie op ontstaat er een situatie waarin je in een cirkel terecht komt die je niet wilt. Dan kan relatie-ondersteuning een goede optie zijn. Kijk rond en zoek een leuke relatie-coach die jullie weer op de goede weg kan helpen.

Reageren (0)
Bekijk alle reacties
Nog geen reacties ontvangen